Счетоводна кантора Про Консулт - Пловдив

Весела Шополова - основател и собственик на Счетоводна кантора Про Консулт

Здравейте,
аз съм Весела Шополова - основател и собственик на Счетоводна кантора Про Консулт.

Винаги съм искала да бъда не просто счетоводител, а доказан експерт с опит и признание в счетоводната сфера. След години тежък и всеотдаен труд като счетоводител мога с гордост да кажа, че съм постигнала това, към което съм се стремяла и за което съм работила.

Моята професионална компетентност

Завършила съм Стопанска академия "Димитър А. Ценов" в гр. Свищов като магистър със специалност "Счетоводство и контрол".

Счетоводството не е професия, в която обучението приключва с получаване на дипломата. Напротив - тогава истинското обучение започва. Счетоводството е професия, в която постоянно трябва да се развиваш, усъвършенстваш и да си в крак с новостите. Ето защо за мен редовното посещение на различни курсове, семинари и обучения е задължителна част от работата ми.


Моят професионален опит

Целият ми професионален път до сега е бил в областта на счетоводството. Имам над 20 години стаж и през тези години съм заемала всички възможни позиции в счетоводната йерархия. Започнах като оперативен счетоводител в счетоводна кантора, след това работих като оперативен счетоводител в производствени и търговски фирми. Била съм няколко години заместник-главен счетоводител. През по-голямата част от кариерата си - повече от 15 години бях Главен счетоводител.

През всички тези над 20 години съм работила в повече 10 фирми с различна големина - от малки фирми с няколко служителя до големи компании с над 1000 работещи. Работила съм в различни отрасли на икономиката - търговия, производство, услуги.

В работата си съм се сблъсквала с различни казуси и ситуации, от които съм извличала безценен опит, който няма как да се придобие за няколко години. Този опит ми дава самочуствието на добър специалист и знанието и увереността, така необходими в отговорната работа на всеки счетоводител.


Моят опит като счетоводител на свободна практика

Вече повече от 10 години извършвам счетоводно обслужване и счетоводни услуги като счетоводител на свободна практика. В началото започах с няколко фирми на приятели и съвместявах работата си като Главен счетоводител с обслужването на тези фирми от вкъщи, но постепенно броят им се увеличаваше (явно хората бяха доволни от мен) и това съвместяване ставаше все по-трудно.

В един момент се изправих пред естественият избор - сигурната работа за друг или несигурната работа за себе си. Не ми беше толкова трудно да се впусна в това ново предизвикателство.


Моите ценности в работата

Професионализъм, компетентност, отговорност, отлично познаване на нормативната уредба - това са неща, които са задължителни в нашата професия. За мен обаче това не е достатъчно!

Като счетоводител на свободна практика, който извършва счетоводно обслужване на различни фирми, аз напълно осъзнавам своята отговорност. Защото счетоводителят е човек, на когото собственикът на фирмата трябва да довери финансите и "тайните" на своя бизнес. Счетоводителят е човека, който трябва да води собственика през бурните води на финансовото законодателство чрез своя опит и отдаденост.

Ето защо в работата ми за мен основни ценности са лоялността към хората, които ми се доверяват и съпричастността към техния бизнес. И тук няма значение дали този бизнес е голям или малък, нито хонорарът, който получавам.

За мен всеки човек, който ме е избрал за свой счетоводител е еднакво ценен и важен. На всеки свой клиент аз гарантирам пълна отдаденост, лоялност и доверие. На всеки свой клиент аз давам 100% от своя опит и знания.

И още - към всеки свой клиент аз прилагам индивидуален подход, за да успея да разреша, помогна и улесня работата му за постигане на общи цели – просперитет и развитие.

В основата на моята работа е постигане на дългосрочни партньорски взаимоотношения с моите клиенти. Аз вярвам, че личното отношение към всеки клиент и доверието на 100% е задължителното условие в нашата работа. Моите клиенти са мои партньори и приятели!


С уважение: Весела Шополова, Вашият счетоводител